Nya kortligorna kan slå till när som helst

29 januari, 2016 i Bedrägeri

Polisen varnar för att kortligorna blir mer och mer effektiva, skriver Kvällsposten. – Antingen så tar man de här lite onyktra på helgnätterna eller så blåser man åldringarna på dagtid, säger Jan Olsson vid nationellt bedrägericenter. – På fredagar och lördagar står de på McDonald’s och Seven Eleven. Personer som druckit för mycket slampar in och trycker ner sin kod fullt synligt för alla som vill se. Sen stjäl man korten, säger Jan Olsson. – Den andra varianten är att brotten begås på dagtid. Då följer man åldringar inne på Ica när de slår in koden och därefter stjäl de korten och begår brotten, säger Jan Olsson. Men trots att polisen vet om att korttjuvarna härjar i landets storstäder är det svårt att få stopp på. Med jämna mellanrum gör poliser räder och griper personer som fastnat på övervakningskameror. Då blir det lugnt ett tag innan nya grupperingar startar. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.