Polisens råd för att slippa bedrägerier

29 januari, 2016 i Bedrägeri

Falska barnbarn, kringresande ficktjuvar, bluffakturor och internetbeställningar som aldrig levereras – ja, det finns många sätt att lura av folk pengar. Men är man lite vaken går det att undvika att falla i fällan. Det menar kriminalkommissarien Rickard Eriksson, som i veckan besökte SPF seniorerna på Färilafolkan, skriver helahälsingland.se. – Visa inte koden, stäng väskan, ha den inte hängande så att det är lätt att komma åt den. Små saker gör skillnad, säger han. – Om någon okänd vill komma in i lägenheten för att kolla saker, tänk till varför? Ställ motfrågor. Säg att du vill ringa och kontrollera det, begär legitimation, ta kort på dem. Då vill de ofta inte vara med. Bluffakturor är en annan sak som många råkar ut för. Där har Rickard Eriksson ett tydligt budskap. – Ni ska inte betala dem, kom till polisen och gör en anmälan om försök till bedrägeri. Det står ofta ett hot, att om man inte betalar blir det inkasso. Men har ni inte beställt något, prata med en anhörig om det eller gå in till polisen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.