Därför blir plastkassarna dyrare

5 februari, 2016 i Miljö

EU vill få medborgarna att sluta använda så mycket plastkassar. När EU stramar åt reglerna kommer plastkassarna bli dyrare i matbutikerna, skriver TT. EU-direktivet omfattar endast de engångskassar som vi fraktar hem varor med från livsmedelsbutikerna. De transparenta småpåsarna i fruktdisken inkluderas inte, inte heller de lite tjockare kassarna som används i klädbutiker. I Sverige arbetar Naturvårdsverket just nu med ett förslag som väntas läggas fram inom några veckor. ”Det kommer förmodligen bli något slags prissignal till konsumenten, kanske i form av höjda avgifter eller avgifter på fler kassar än i dag, men vi har inte förslaget färdigt än”, säger Sandra Backlund på Naturvårdsverket till Sveriges Radio. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.