Blev lurad av ”Microsoft”

9 februari, 2016 i Bedrägeri

En kvinna från Finspång har polisanmält en händelse när personer som sa sig ringa från Microsoft ville hjälpa till att rensa hennes datorer från virus, skriver NT. – Usch, vad dum jag känner mig. De ringde mig en lördagsmorgon och pratade med mig i 2,5 timme, berättar kvinnan. – Jag vet att man inte ska lämna ut sina kontouppgifter till okända personer via telefon, men det lät så trovärdigt och jag ville ha bort virusen, säger hon. Efter ett tag började kvinnan ana oråd och kontaktade sin son, som direkt sa åt henne att inte svara mer om de ringde igen och anmäla händelsen till polisen. Kvinnan spärrade också sina bankkort. – Jag hade ändå tur, inga pengar har försvunnit från mina konton. Däremot har jag fortfarande massa virus både på min stationära dator och på min laptop. Nu har det dessutom kommit upp ”sexgrejer” på min Facebook som jag inte lagt dit, förklarar kvinnan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.