Så minskar du risken att bli lurad när du köper konsertbiljetter

16 februari, 2016 i Bedrägeri, Handel

Många som inte får tag på konsertbiljetter som snabbt tar slut väljer att ge sig ut på andrahandsmarknaden. ”Om vi ser tillbaka på år 2015 så förekom biljettbedrägerier i samband med flertalet stora konserter”, skriver Mattias Falkbåge på polisens nationella bedrägericenter på Metro Debatt. Utredningar visar på tre vanliga typer av biljettbedrägerier. Det första är när äkta biljetter köps med stulna kontokortsuppgifter och sedan säljs vidare, men att det på konsertdagen visar sig att biljetterna blivit spärrade. Det andra tillvägagångsättet är försäljning av falska biljetter som bedragarna själva skapat. Det tredje handlar om att äkta biljetter skrivs ut i flera exemplar och säljs. Då kommer den första biljettinnehavaren in, medan alla andra blir stoppade eftersom biljettnumret är förbrukat. Om du väljer att köpa biljett i andra hand av en privatperson, se till att träffa personen och gör det helst där det finns övervakningskameror. Be dem visa legitimation och för över pengar till ett bankkonto istället för att lämna kontanter på plats. Om du köper en biljett i andra hand från ett företag, gör först sökningar på internet för att se vad andra kunder skrivit om företaget i fråga. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.