Säljer Beyoncé-biljetter för det dubbla

16 februari, 2016 i Handel

Biljetterna till Beyoncés spelning på Friends arena i Solna tog slut nästan direkt. Då frodas andrahandsmarknaden för konsertbiljetter. Men trots lagar i Danmark, Norge och Belgien kan du i Sverige sälja en konsertbiljett för i princip vad som helst, skriver Metro. – Det är ett problem vi ser vid de flesta heta biljettsläpp och något som kommer existera så länge det finns personer och företag som vill sko sig på fans på detta sätt, och så länge fans fortsätter köpa. Det är så klart beklagligt, säger Kristofer Åkesson, kommunikationschef på Live nation. Konsumentverket har flera gånger kommit med påpekanden mot de företag som tillhandahåller andrahandbiljetter, men i princip regleras inte marknaden hårdare än att företagen uppmuntras att vara tydliga i sin marknadsföring. En av de som valt att sälja sina biljetter till Beyoncékonserten är 18-åriga Ida, som egentligen heter någonting annat. Hon köpte två så kallade ”golden circle”-biljetter för 1 080 kronor styck, samt två ståbiljetter för 675 kronor styck. Som många andra valde hon att göra ett inlägg i Facebookeventet för konserten. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.