”Sonen” lurade Elsa på 30 000

16 februari, 2016 i Bedrägeri

Samtalet kom klockan kvart över två på onsdagen i förra veckan. Elsa hör lite dåligt men tyckte ändå att hon kände igen sonens röst i telefonen, skriver EK. – Han var i Södertälje och skulle köpa en bil som han fått tips om på nätet. Det var fler än han som hade ringt på annonsen så det var viktigt att betala direkt. – Jag hann precis till banken före tre. Strax därpå kom en person från bilfirman och hämtade kuvertet med 30 000 kronor utanför Elsas bostad i centrala Nyköping. Men när hon dagen efter ringde till sonen var han helt ovetande. Polisen i Sörmland har sedan början av november tagit emot 21 anmälningar från äldre personer som på liknande sätt lurats på kontanter eller kontokort. I 19 av fallen har gärningsmännen lyckats genom att påstå att de är en anhörig till den gamla. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.