Polisen varnar för nya bedrägerier mot äldre

18 februari, 2016 i Bedrägeri

När ett blomsterbud ringde till svärmodern blev svärdottern genast skeptisk. Detta efter flera samtal från människor som har försökt att komma in i lägenheten. Polisen uppmanar nu alla äldre att vara vaksamma på nya knep, skriver Bohusläningen. Det finns många olika typer av bedrägerier mot äldre. Bedragarna kan ta både tillhörigheter, kontanter och kontokort. Det kan ske både i bostaden och på öppen gata, men under en tid har nu bedrägerierna minskat. – Det brukar vara så när det blir kallare, då försvinner de stora internationella ligorna från Sverige ett tag, men de kommer tillbaka, säger Mats Wahlberg, inspektör hos circagruppen, en grupp som arbetar speciellt med brott mot äldre. Han berättar att de internationella ligorna brukar dra igång i månadsskiftet februari-mars. Ligorna tar ofta äldres pinkoder och kort för att sedan tömma kontot. Ofta brukar stora belopp försvinna från de drabbade genom köp av dyra saker som elektronik och parfym. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.