Ersätt papperskvittot med ett digitalt

24 februari, 2016 i Handel, Konsumenträtt

Vi drunknar i papperskvitton – men få sparar eller har ens koll på dem. Spara Kvittot är en tjänst som minskar papperstrasslet och ska ge dig bättre koll på dina kvitton, i digital form. Det skriver DN. – Ett Sverige utan papperskvitton skulle spara på 60.000 träd och fyra tusen ton skräp om året, säger utvecklaren Finditys marknadschef Sigrid Bergström. Butiker som vill kunna ge sina kunder digitala kvitton måste först installera en särskild mjukvara från Findity, som fungerar med de flesta kassasystem. Kunderna kan sedan få sina kvitton skickade till Spara Kvittot-appen eller via sms/e-post. I appen går det också att skanna in kvitton. Men ett foto av ett kvitto är inte giltigt på samma sätt som originalet. Enligt Konsumentverket är det upp till kedjan eller affären själva att bestämma om fotot ska gälla vid byte, till exempel. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.