Falska generaler lurar dalakvinnor på kärlek

24 februari, 2016 i Bedrägeri

På nätet är de ofta amerikanska militärer i hög befattning. Eller affärsmän. Som på dejtingsajter träffar kvinnor som låter sig övertygas om deras kärlek. Så fastnar de i bekymmer, skriver DD. Det här kallar polisen för ”romansbedrägeri”. Metoden är enkel. Först etableras en känslomässig bindning. Den amerikanske generalen, eller vad han framställer sig som, vill hoppa av och slå sig ner i Sverige eller nån annanstans med offret. Men sitter fast i nån mindre ekonomisk knipa. Offret skickar pengar. Och lite mer för att inte förlora de första. För att till slut ha blivit lurad på kanske sitt livs besparingar. – Jag känner till ett exempel där offret åkte till Romme för att möta sin militär som skulle komma med militärflyg. Han kom förstås inte. Sen ringde han och sa att han satt fast i häkte på Romme där något sådant inte finns. Först då förstod hon att hon var lurad, säger Staffan Friberg vid polisens ekorotel. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.