Filmbevis i strid om p-bot

24 februari, 2016 i Konsumenträtt, Motor

Kerstin var borta från bilen i max två minuter och fick en p-bot. P-vakten hävdade att det gått nio minuter. När hon ringde upp parkeringsbolaget blev svaret: ”Hur ska du bevisa det?”
Nu har hon hittat sättet: en övervakningsfilm, skriver Värmlands Folkblad. Enligt Hojab ska böter inte skrivas ut förrän det gått sex minuter. Enligt övervakningsfilmen på Pressbyrån där hon handlade tog ärendet exakt en minut. Det ska hon nu ta med i sitt tredje bestridande av p-boten. – Jag vet inte exakt hur det gått till här, men man kan ju ha olika uppfattning om hur lång tid som gått, säger Jeanette Eriksson på Hojab. – Den så kallade praxistiden på sex minuter är bara för att den parkerande ska ha tid att betala sin avgift, för att växla pengar eller liknande. Att parkera, göra ett ärende och åka därifrån utan att betala är inte okej, säger hon. Men att vakten skriver en tid på p-boten då den parkerande inte varit på plats, det är okej, undrar tidningen. – Nej, det ska självklart vara korrekt. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.