Utgav sig vara kvinnor – lurade till sig bankinloggning

24 februari, 2016 i Bedrägeri

Genom falska Facebook-konton där han utger sig för att vara kvinna ska den 30-årige Borlängemannen ha förmått flera män att lämna ut sina inloggningsuppgifter till banken. Därefter ska han ha fört över stora belopp till olika spelkonton på nätet eller till medbrottslingars bankkonton, skriver DT. Borlängemannen är tidigare dömd till fängelse för liknande bedrägerier och släpptes ur fängelset så sent som i januari förra året. Kort efter den första kontakten påstår ”Erika” att hon behöver hjälp med att lösa olika bankärenden och måste ha koder från männens bankdosor. Åtalet omfattar totalt 14 punkter om bedrägeri alternativt medhjälp till bedrägeri. Mannen har erkänt brott i sex av fallen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.