Polis drabbades av identitetsstöld

29 februari, 2016 i Bedrägeri

Antalet bedrägeribrott ökar stort i hela landet. En som har drabbats är Björn vid Laholmspolisen. Någon beställde en dyrbar dator i hans namn, och hämtade sedan ut den med en falsk legitimation, skriver HP. När Björn någon dag senare upptäckte ett sms om paketleveransen och fick information om att det gjorts en kreditupplysning, kontaktade han genast Elgiganten. – De förstod ju vad som hade hänt, och jag behövde aldrig betala något, säger han. I Laholm var det vanligaste bedrägeribrottet att någon köper och betalar för en vara på till exempel Blocket eller Tradera, och sedan levereras aldrig varan. Andra bedrägeribrott är bluffakturor, kreditkortsbedrägerier eller att någon beställer varor med en annan persons identitet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.