Boråsföretagare döms för lång rad av bedrägerier

1 mars, 2016 i Bedrägeri

Tre års fängelse blev domen för den man från Borås i 30-års åldern som stått åtalad för mångmiljonbedrägerier mot företagare över hela landet, skriver P4 Sjuhärad. Mannen har drivit flera olika enmansfirmor under många år. Gemensamt för de olika firmorna har varit att han sysslat med så kallad sökmotorsoptimering eller liknande. Köparna av mannens tjänst, oftast andra företag, skulle tack vare hans tjänst komma högre upp i träfflistan vid internetsökning. Åklagaren Ove Jäverfelt har dock menat att mannens tjänst var helt utan värde, alternativt att han inte tänkte leverera den. Och Borås tingsrätt har alltså gått på åklagarens linje i sin dom, mot mannens nekande. Förutom det treåriga fängelsestraffet förbjuds mannen att driva företag under fem år. Han ska också betala skadestånd till de lurade företagarna. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.