Mathandlarens eko-kupp: Vindruvorna i städhyllan

1 mars, 2016 i Hälsa, Livsmedel

Vid årsskiftet valde handlaren Joakim Skotte att hans Hemköpsbutik i Täby bara skulle sälja ekologiska vindruvor. Men som handlare är man skyldig att hålla sig till annonsbladet, och den här veckan var det just besprutade vindruvor som var på kampanj, skriver SVT Nyheter Stockholm. Då valde handlaren att placera de besprutade vindruvorna på städhyllan, ”bland de andra kemikalierna”. Enligt Joakim Skotte så vill han inte trampa konsumenter på tårna. Alla ska ha rätt att göra egna val. – Men vindruvor och bananer är produkter som lätt når våra barn, då kan vi matbutiker hjälpa till på traven att få föräldrar att välja ekologiskt. Vi kommer inte ha ett dyrare pris på ekologiska vindruvor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.