Rätt att inte varna för investeringsbedragare

1 mars, 2016 i Bedrägeri, Ekonomi

En man lovade bra avkastning om man vara beredd att satsa pengar i något som visade sig vara ett pyramidspel. Tolv välbeställda företagare lurades på omkring 117 miljoner kronor. Mannen dömdes mot sitt nekande för bedrägeri till sju års fängelse, skriver VN. Ett par av företagarna i GGVV-regionen blev upprörda när de i bevismaterialet fann telefonavlyssning som visade att polisen kände till att bedrägerier var på gång. Man ansåg att polisen ju borde ha agerat och stoppat pågående brott. Därför valde företagarna att stämma staten och begära omkring drygt 3,8 miljoner i ersättning. Enligt Malmö tingsrätt gjorde polisen dock rätt, eftersom brottet inte hade begåtts. Man hade inte heller haft rätt att frysa pengar på mannens bankkonto. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.