Räddningstjänsten varnar för falska sotare

23 juni, 2016 i Handel

Räddningstjänsten i Karlstadsregionen går nu ut och varnar allmänheten för ett företag med tveksamma försäljningsmetoder i sotningsbranchen. Den senaste veckan har ett företag ringt runt till privata fastighetsägare och försökt pådyvla dem rengöring av imkanaler, skriver NWT. Upplägget verkar gå ut på att få fastighetsägarna att tro att det handlar om den lagstadgade kontrollen av eldstäder och att den även skulle gälla för imkanaler – vilket inte är korrekt. – Budskapet i telefonsamtalet är att sotaren är i området för tillfället och att det är dags för sotning av imkanaler, säger Hans Berged, chef för räddningstjänstens förebyggandeavdelning i ett pressmeddelande. Enligt Berged har rapporter kommit in från Karlstad, Grums, Hammarö, Kil och Forshaga, där företaget ska ha agerat. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.