Bedragare lade ut Lindas lägenhet på annonssida

15 augusti, 2016 i Bedrägeri, Varningar

En bedragare la ut Lindas lägenhet i Umeå för uthyrning på annonssidan Blocket. Hon upptäckte det först när hon fick ett sms, skriver SVT Nyheter Västerbotten. – Han skrev ”är det du som bor på adressen?” och ”jag vill bara dubbelkolla att annonsen stämmer”. Jag trodde att sms:et var ett skämt och att han hade hört av sig till fel person. Hennes adress fanns ute i en internetannons med namn på hennes inneboende, lägenhetsnummer och kvadratmeteryta. Det blir dyrt för de som går på erbjudandet som det falska annonsen innebär. Linda har hört av polisen att åtminstone en person har betalat in förskottet på 20 000 kr som annonsörerna vill ha för lägenheten. Polisen menar att det kan finnas vissa saker att vara vaksam över för att inte bli lurad när man söker lägenhet. – Man kommunicerar via sms och mail, säger Peter Johansson, förundersökningsledare på bedrägericentrum. Jag skulle föreslå att man försöker ta en kontakt med den som vill hyra ut. Märker man att det inte finns något större intresse tycker jag att man ska dra öronen åt sig. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.