Polisen varnar: Bedrägerier på Facebook ökar stort

15 augusti, 2016 i Bedrägeri

Glöm ditt bankkonto. Det blir vanligare att bedragare försöker kapa Facebook- och mejlkonton för att komma åt dina pengar, skriver SVT Nyheter Skåne. Polisens grupp för it-relaterad brottslighet i Malmö har kunnat identifiera en tydlig brottstrend – man kapar hellre Facebookkonton än bankkonton. Med lite list och imitationsförmåga kan bedragaren på så sätt lura till sig pengar från långt fler. Strategin går ofta ut på att ta kontakt med det kapade kontots vänner, och säga sig ha problem med sin bankdosa. Till sist ber man dem överföra pengar. För att slippa bli bedragen gäller samma tumregel för företag och privatpersoner – ring alltid upp och dubbelkolla med kontakten innan du överför några pengar. Men det främsta verktyget för att förebygga brotten? Att inte få sitt konto kapat. Använd långa, säkra lösenord! Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.