Så undviker du att få cykeln stulen

15 augusti, 2016 i Bedrägeri

I semestertider stjäls många cyklar, oftast som ett tillfälligt färdmedel hem från krogen eller för att säljas vidare. Men det finns flera enkla knep för cykelägare att lura bort tjuven redan från början, skriver JP. Cykellås handlar om att köpa tid. Smala slanglås klipps upp på nolltid och om cykeln bara är fastlåst i framhjulet kan tjuven lätt skruva bort det. Vanligtvis sker stölden på undanskymda och dåligt upplysta platser där tjuven kan agera ostört. Därför kan det vara smart att parkera cykeln på en öppen plats. För att det ska vara lättare att få tillbaka sin stulna cykel kan man märka den med sina initialer eller med DNA-märkning, men det viktigaste är att ha koll på ramnumret. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.