Tele2 chockhöjde samtalspriset – utan förvarning

16 augusti, 2016 i Livsmedel, Tele- och internet

När Sabine fick juli månads faktura från Tele2 fick hon en chock. Minutpriset för att ringa till Tyskland hade ökat från 35 öre till fem kronor – utan förvarning, skriver NT. Hennes totala månadskostnad har tidigare legat på mellan 50 och 70 kronor. Juli månads faktura visade på 459 kronor. Martin Kiessling är ansvarig för digital kommunikation och tillförordnad presskontakt på Tele2. Han bekräftar att priserna har justerats under sommaren, för att anpassa priserna efter Tele2s kostnadsbild. Han berättar också att Tele2 har som rutin att kontakta kunder via sms eller brev innan priserna justeras, om de ringt ett flertal eller långa utlandssamtal under de fyra senaste månaderna. De som har ringt utomlands varje månad under de senaste fyra månaderna eller minst en timme under den perioden ska enligt rutin bli kontaktade. – För de kunder som ringer regelbundet till utlandet rekommenderar vi att undersöka vilka nya priser som gäller till just de länderna,s äger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.