Älmhultsbo bör få pengar tillbaka efter sängköp

18 augusti, 2016 i Konsumenträtt

En kvinna boende i Älmhult köpte i början av 2015 en dubbelsäng av möbelföretaget Furniture Box på internet för 5 144 kronor. Ungefär två månader efter märkte hon att det inte gick att sova i mitten av sängen på grund av ”en kulle” som tagit form. Kvinnan var därmed tvungen att välja sida, och sängen sjönk under tiden ner på sidorna, skriver SMP. Företaget säger att det inte är något fel, utan att sängen har en ram så att två personer kan sova på var sin sida. ARN menar dock att då kvinnan vid vissa ligglägen känner ramen genom madrassen, borde ha upplysts om detta av försäljaren: ”Underlåtenheten är sådan att den antas ha inverkat på köpet. Sängen är därför att anses som köprättsligt felaktigt”. Kvinnan bör få häva köpet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.