Betelade 2 kronor för lite – krävs på 500 kronor

19 augusti, 2016 i Konsumenträtt, Motor

Pensionären Jan, 68, missade att trängselavgiften höjts med en krona. Det skulle stå honom dyrt.
Hans inbetalning var två kronor kort – nu kräver Transportstyrelsen 500 kronor av honom, skriver Expressen. – Det är bedrägeri av högsta klass. Det är ockerpriser. Man måste få en chans att rentvå sig, de kan inte bara kräva 500 kronor. Särskilt inte när det gäller sådana här små summor, säger han. Jonas Maran, verksamhetsutvecklare för trängselskatt på Transportstyrelsen, beklagar det inträffade, men säger att det inte finns något som myndigheten kan göra. – Det är väldigt tydligt i regelverket. Vid försenad betalning, från dag ett efter förfallodatum, så ska en tilläggsavgift påföras. Sedan 2009 har myndigheten dragit in åtta miljarder kronor på trängselavgiften, varav drygt tio procent utgörs av tilläggsavgifter. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.