Nixad 80-åring lurad av telesäljare

19 augusti, 2016 i Konsumenträtt, Tele- och internet

Trots att den 80-åriga kvinnan har ett NIX-avtal ringde teleföretaget Devicom upp henne och fick henne att skriva på avtal gällande fast telefoni, skriver Arbetarbladet. På den inspelning tidningenfått ta del av pratar säljaren i hög takt, speciellt när hen pratar om de väsentliga delarna av avtalet. Kvinnan är uppenbart förvirrad och när samtalet avslutas är det tydligt att hon inte är medveten om att hon tecknat ett muntligt avtal. Kvinnans barn har bestridit fakturorna och polisanmält Devicom. Enligt Johanna Thorsell, konsumentvägledare på Konsument Gästrikland, riktar telefonförsäljarna ofta in sig på äldre människor. Devicom lovar att personer som tecknat avtal trots att de är NIX-registrerade får sina avtal rivna utan bindningstid, men vill ändå ha betalt för de tre månader kvinnan använt operatören. Sedan 2011 har Devicom anmälts 85 gånger till Konsumentverket. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.