Varningsflagg för telefonbolag som erbjuder sotning

20 augusti, 2016 i Handel

Skorstensfejarmästare Gert Ove Persson vill varna för ett företag som ringer och erbjuder sotning och ventilationsrensning, skriver NWT. Gert Ove Persson har blivit nerringd de senaste dagarna av personer som trott att samtalen kommit från hans företag Sotning & ventilation i Hagfors AB. Priserna har varit höga. Ett exempel är erbjudandet om fläktsotning där priset uppges vara runt en tusenlapp. – Och då har man sagt att det ingår rot-avdrag men vi tar cirka en femhundring för samma jobb, säger Gert Ove Persson. Det är kommunerna som i brandförebyggande syfte ansvarar för att sotning och brandskyddskontroll utförs. I Hagfors och Munkfors är det Gert Ove Perssons företag som har det uppdraget. När det gäller ventilationsrensning är det däremot en fri marknad. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.