Polisen varnar för fejkad kärlek på nätet

23 augusti, 2016 i Bedrägeri

Bedrägerierna via nätet ökar kraftigt, framförallt med stulna kortuppgifter som används som köp på internet. Polisen i Värmland har också sett en ökning av bedrägerier, där en fejkad kärleksrelation leder till överföring av stora summor pengar, skriver P4 Värmland. – Vi har ärenden där personer har blivit av med flera hundra tusen kronor och över en halv miljon kronor i vissa fall, säger Ann Saxerud, polisens bedrägerigrupp i Värmland. Det senaste året har Polisen i Värmland fått in ett tiotal ärenden, men man tror att mörkertalet är stort. Enligt polisen hittas offren via sociala medier. Där etableras en kontakt, som fördjupas under lång tid. När man nått en förtroendefull status i ”förhållandet” börjar lurendrejerierna där bedragaren får den utsatte att föra över pengar för olika ändamål. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.