En första seger i kriget mot ransomware

25 augusti, 2016 i Bedrägeri

För tre veckor sedan offentliggjorde ett antal stora aktörer i IT- och säkerhetsbranschen det gemensamma initiativet No More Ransom, där företag och konsumenter som drabbats av den snabbt växande vågen av Ransomware kan få hjälp. Det skriver Aktuell Säkerhet. Men i samarbete med Europol pågår slaget på fler fronter och natten till onsdagen lyckades man med gemensamma krafter lokalisera och stänga huvudservern för Wildfire, som dragit in mer än en halv miljon kronor i lösensumma den senaste månaden. Alla som drabbats av Wildfire kan tack vare de konfiskerade kodnycklarna nu låsa upp sina datorer kostnadsfritt. Jakten på bland annat Locky, Cryptolocker och Teslacrypt fortsätter. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.