Privatpersoner överrumplas av sotningsfirma

25 augusti, 2016 i Handel

Just nu är ett sotarföretag i farten med att ringa upp Uppsalabor, och erbjuder sig tjänster som de påstår vara obligatoriska. Men att det skulle vara ett krav är inte sant, skriver P4 Uppland. Skorstensfejarmästaren Åke Huss som utför sotning för Uppsala kommuns räkning, känner också till företaget. – Det är inte första gången det inträffar, men det verkar vara väldigt mycket intensivare nu. Nu har de tagit sig tid att ringa upp folk och säga att de har ett samarbete med den kommunala skorstensfejaren, som vi är då, och hänvisar till att vi jobbar ihop med dem och att vi ska komma och göra det här. Vilket är helt regelvidrigt, då det inte finns något lagkrav på att de ska utföras, säger Åke Huss. Företaget själva säger att det inte stämmer. Ägaren till företaget menar att de aldrig skulle säga att det är ett krav att köpa tjänsten utan att de säger, att det är en rekommendation av försäkringsbolagen. Dessutom menar ägaren att de aldrig, skulle säga att de samarbetar med någon lokal sotare. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.