Studenter erbjöds falsk lägenhet i Jönköping

25 augusti, 2016 i Bedrägeri

Johanna och William utsattes för en bostadsbedragare på Blocket som ville ha 20 000 kronor för att skicka nycklarna. Paret fattade misstankar och vill nu varna andra som letar efter lägenheter på nätet, skriver JP. Annonsen gällde en 80 kvadratmeter stor trea på Kålgården, med ett bra läge med sjöutsikt, inglasad altan, attraktiva bilder och hyran 6 800 kronor. — Det lät lite för bra för att vara sant, men vi svarade på annonsen och sa att vi var intresserade. Personen hade inte uppgett något telefonnummer, men svarade i tisdags att han ville ha personuppgifter och jobbreferenser av oss, berättar Johanna. Redan efter 20 minuter fick de ett svar, som nu plötsligt var på engelska. — Han förklarade att han var engelsman och att hans mamma var svensk. Han ville att vi skulle acceptera ett antal villkor på en hemsida där betalningen skulle ske via ett företag. Och han ville först ha 20 000 kronor för att vi skulle få nyckeln per brev inom fem dagar, säger Johanna. De kollade upp mannens påstådda namn, Ulrik Hackberg, som visade sig ha blivit kapat. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.