TV:n släckt för tusentals arabisktalande

25 augusti, 2016 i Handel

Polisen slog på tisdagsmorgonen till mot ett företag i Malmö och grep tre personer. De är misstänka för brott mot upphovsrätten, skriver SVT Nyheter Skåne. De tre männen, som är mellan 28 och 55 år, har haft som affärsidé att ta in utländska tv-kanaler från Mellanöstern och Nordafrika. De har paketerat kanalerna och olovligt vidaresänt dem till privata kunder. Företaget som männen driver har omsatt omring 50 miljoner kronor varje år de senaste åren. Företagets tv-abonnemang säljs via en box med namnet ATN. Till artikeln >>
– Jag räknar med att sändningarna kommer igång snart. Åklagaren har överreagerat, säger advokat Lars Engström som företräder företagets anhållne ägare. Till artikeln >>
Utanför en återförsäljare på Möllevången samlades många besvikna. Hashem betalade runt 3000 kronor för boxen och är en av många kunder som kom till den igenbommade butiken vid Möllevångstorget. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.