Nätbedrägerierna ökar

29 augusti, 2016 i Bedrägeri

Antalet anmälda bedrägeribrott ökade med över 20 procent i landet under årets första sju månader jämfört med samma tid förra året. I region nord kommer det in omkring 1200 ärenden varje månad, skriver P4 Västernorrland. Bedrägerierna handlar ofta om stulna kortuppgifter som används för köp på internet. I de flesta av bedrägerifallen handlar det om att ligor hackat sig in i ett företags databas och kommit över tusentals privatpersoners kontouppgifter. Det kan vara sajter där man regelbundet är kund eller bara gjort något enskilt köp och registerat sitt kontokort. – Spärra kortet för utlandsköp om du är i Sverige och ha inte för stora summor på kontot kortet är knutet till, råder Lars Andersson, chef på polisens bedrägericentrum i Sundsvall. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.