Tidigare idrottsstjärna åtalas för investeringsbedrägeri

29 augusti, 2016 i Bedrägeri

På måndagen inleds en jätterättegång mot en tidigare idrottsstjärna i Uppsala. Den 54-årige mannen med flera SM-guld anklagas för att ha lurat över 200 personer på 71 miljoner kronor, skriver UNT. Enligt åtalet har han förlett en mängd privatpersoner att satsa pengar som 54-åringen skulle investera mot räntor på upp till 40 procent. Flera investerare har inledningsvis fått stora återbetalningar till hög ränta men sedan har pengaflödet sinat. Åklagaren hävdar att återbetalningarna kommit från pengar som 54-åringen fått in från andra långivare, det vill säga att det rört sig om ett pyramidspel. 54-åringen och många av fordringsägarna har rört sig i kristna miljöer. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.