Inget företag bakom lägenhetsbluffarna

1 september, 2016 i Bedrägeri

Peter Forsman, aka Internetsweden, har läst Hem & Hyras granskning av bostadsbedragarna som försöker lura studenter och andra med stulna bilder på lägenheter som inte finns. Det finns faktiskt ingenting som talar för att det ens skulle finnas ett ”företag” som ligger bakom bedrägeriet – ingenting, påpekar Peter Forsman. Istället avslöjar han att ip-adresserna bakom de falska sidorna kommer från Ryssland, och tillhör hosten Reg.ru – som inte erbjuder något annat språk än ryska/kyrylliska. ”Vilket med andra ord berättar att det är ”ryssar” eller rysktalande buse som stulit en legitim verksamhets webbsida som man ”sockrat” med egna ”nystulna” annonser och sedan kapat Identiteten för random person”, konstaterar han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.