Ny rapport om svenskarnas lösenordsvanor

1 september, 2016 i Bedrägeri

Trots att 74 procent uppger att de vet hur man skapar starka lösenord pekar en ny undersökning på att vi inte lever efter det. Lösenorden innehåller för få tecken och dessutom återanvänder många samma lösenord för flera olika tjänster. Det visar en ny rapport från Internetstiftelsen i Sverige, IIS. – Oroväckande många användare är beredda att ta stora risker genom att återanvända samma lösenord på flera olika ställen. Om en bedragare kommer över lösenordet till en tjänst är risken då stor att denne får tillgång till flera av ens tjänster, säger Anne-Marie Eklund Löwinder som är säkerhetschef på IIS. Om man lyckats skapa ett starkt lösenord bör man hålla hårt i det och inte byta i onödan. – Att regelmässigt tvingas byta lösenord är ett problem som leder till att användare väljer alltför enkla lösenord, säger Anne-Marie Eklund Löwinder. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.