Ornakärrs Havtorn förbjuds sälja sina produkter

2 september, 2016 i Hälsa

Företaget Ornakärrs Havtorn förbjuds med omedelbar verkan att släppa ut sina produkter på marknaden. En miljöinspektion visar på allvarliga hygienbrister och otillåten produktinformation, skriver HD. Miljöinspektören Eva Rosberg tycker att att Ornakärrs Havtorns informationsblad, som påstår att havtorn är hämmande på cancer, är det allvarligaste. – Jag kommer att ta kontakt med Läkemedelsverket för att höra om de vill göra något ytterligare. Jag gissar att de ser allvarligt på det, säger Eva Rosberg. – Vi kopierade direkt från en hemsida på nätet, säger Per-Gunnar Jarlson på Ornakärrs Havtorn. Nu lovar de att dra tillbaka informationsbladet. Enligt honom har företaget redan åtgärdat det mesta av hygienbristerna i lokaler och livsmedelshantering. Det enda som skulle återstå är en analys på vattnet i den egna brunnen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.