Missnöjd med färgspray får rätt

5 september, 2016 i Konsumenträtt

En Finspångsbo som köpte 21 flaskor med ätbar silverspray till en studentfest var missnöjd med färgen. Nu rekommenderar Allmänna reklamationsnämnden att mannen ska få ångra köpet, skriver Folkbladet. Mannen påpekar att det enligt varutexten stod: ”Ätbar spray i silverfärg. Spraya direkt på tårtan, choklad, sockerpasta och marsipan för en fantastisk skimrande silvereffekt” När varorna levererades testade han att spraya med en av flaskorna och såg då att färgen endast var glittrig, inte silverfärgad. Företaget menade att ångerrätt inte gäller för livsmedel, vilket tydligt anges i de köpvillkor som finns på företagets hemsida. ”Eftersom det aktuella avtalet inte rör en beställning i ett distributionssystem med regelbunden utkörning omfattas det inte av undantaget”, konstaterar dock ARN. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.