Mobiltäckning beror på mobilen

5 september, 2016 i Tele- och internet

Mobiltäckning eller inte i landsbygd kan bero på val av mobil och hur den hanteras, skriver PTS i ett pressmeddelande. Det visar en studie utförd av Aalborgs universitet som beställts av Nordiska ministerrådet och regleringsmyndigheterna i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Studien, där 26 telefonmodeller testats, visar att det finns stora skillnader i antennprestanda mellan olika telefonmodeller vid användning av data- och rösttjänster. Vissa modeller fungerar bra i alla frekvensband för både data och telefoni medan andra modeller fungerar bättre i vissa frekvensband. Hur telefonen används spelar också stor roll. Telefonerna fungerar bäst om de får ligga fritt, och allra sämst fungerar de när de hålls mot huvudet. Testerna visar också på skillnader som beror på om telefonen hålls i vänster eller höger hand vid röstsamtal. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.