”Spridningskollens hotbrev gör mig mörkrädd”

5 september, 2016 i Konsumenträtt, Tele- och internet

”Ett klassiskt exempel på utpressning”. Så beskriver PC för Allas konsumentredaktör Martin Appel filmjätten Scanbox nya initiativ Spridningskollen. Att oskyldiga kommer att drabbas kan vi vara ganska säkra på. Det visar erfarenheten från vårt östra grannland, skriver han. Och medan Spridningskollens brev kommer att skapa skräck hos oskyldiga människor som Ulla, Stefan och Kim kan de verkliga brottslingarna känna sig lugna. Proffspiraten Markus behöver inte vara rädd att få något brev från Spridningskollen. Han använder nämligen en så kallad vpn-tjänst som gör att han kan surfa anonymt, och då kan Spridningskollen inte kan koppla ihop honom med den ip-adress han använder. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.