Fick bluffaktura – svarade med paket bacon

7 september, 2016 i Bedrägeri

Många företagare i Skaraborg har fått en faktura från ett blufföretag vid namn Bolagsupplysningen. Maria, småföretagare från Skara kommun, gav igen på sitt eget lilla vis – hon skickade tillbaka ett paket bacon, skriver GP. – Det är många småföretag som har råkat ut för det här företaget i närområdet. Som enskild har man inte tid, eller ibland kunskap, att läsa igenom fakturorna så minutiöst som man behöver. Det hade varit väldigt lätt att skriva på och skicka in, säger Maria. – Jag var i köket och upptäckte att det fanns ett utgånget paket bacon som passade utmärkt i paketet. Jag blir ju arg när jag förstår att folk lever på att lura andra. Meddelandet gick nog fram till dem hoppas jag. Till artikeln >>
Per Geijer, säkerhetsansvarig vid Svensk Handel, som råder dock inte småföretag att handla liksom Maria Ahlgren gjorde. – Det finns en problematik i att man själv spelar det här fulspelet, vi rekommenderar att man svälter ut de här i stället genom att inte betala, säger han. Till artikeln >>
Fotnot: Utskicken från Bolagsupplysningen och Nummerupplysningen är inte fakturor, utan en uppdateringsblankett. Det är först om man skriver under och returnerar som man får en faktura.

Kommentarsfunktionen är avstängd.