Telefonförsäljare lockar med dyr radonmätning

7 september, 2016 i Handel

Telefonförsäljare har erbjudit flera Edabor radonmätning i hemma för 1 999 kronor. Men det går att komma betydligt billigare undan, skriver NWT. Om man beställer radonmätning genom Eda kommun, som samarbetar med företaget Radea, kostar mätningen bara 290 kronor. Man kan komma billigt undan även hos Villaägarnas riksförbund eller Hyresgästföreningen. Catrin Anglid är miljö- och hälsoskyddsinspektör på Eda kommun: – Vi vet sedan tidigare att de ringer runt och erbjuder sina tjänster. Och nu är de i gång igen, säger hon, och kallar summorna för skandalösa. Hon ser gärna att folk beställer radonmätning genom kommunen. Inte bara för att det är billigare, utan för att mätresultatet då också kommer in i kommunens radonregister. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.