”Köp inte mattor vid dörren”

8 september, 2016 i Bedrägeri

En mattbedragare är återigen igång. ”Mustafa” ringde nyligen upp Inger i Lund och erbjöd henne flera äkta mattor billigt, skriver SVT Nyheter Skåne. Mannen öppnade med ett hjärtligt ”hejsan” och fortsatte sen med att påstå att ”vi känner redan varandra” eftersom hon tidigare köpt en matta av honom. – Men jag förstod att han lurades för jag vet att samtliga mina mattor är köpta på Matthuset i Lund, berättar hon. Då svarade mannen att han haft ett nära samarbete med just Matthuset, men att nu var detta samarbete avbrutet. Stämemr inte, enligt Matthuset, som ibland får besök av människor som visar upp mattor som de köpt av dörrförsäljare som försäkrat att de är äkta och ”ett verkligt fynd”. – Men ofta är de inte alls äkta. De har bara betalat alldeles för mycket pengar för en matta som inte är något värd överhuvudtaget, säger Conny Svensson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.