Provsmakning av insekter stoppades

15 september, 2016 i Livsmedel

Ätbara insekter är en alternativ proteinkälla som fått växande uppmärksamhet senaste åren. Men livsmedelskontrollanterna är inte lika imponerade av nymodigheten. Nu har provsmakning av insekter på en tillfällig popup-restaurang i Stockholms stoppats, skriver SVT Nyheter Stockholm. – Det finns ett regelverk som säger att livsmedel som traditionellt inte har ätits i Europa inte får serveras, säger Emma Nordvik, enhetschef Livsmedelskontrollen Stockholm.– Man vet inte om det här är ett bra livsmedel. Det kan finnas risker med allergier till exempel som man inte känner till. Vissa kanske får en korsreaktion av att äta insekter. Man vet inte, det här är inte undersökt om det är ofarligt livsmedel, säger hon. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.