Konsumentverket: Billeasingen kan stå dig dyrt

16 september, 2016 i Motor

Det blir allt populärare att leasa en bil istället för att köpa. Men oväntade kostnader kan göra det till en dyr affär, skriver Konsumentverket som granskat sex slumpvis utvalda leasingavtal. Några exempel: Om du ångrar dig och vill avbeställa leasingen innan du får bilen kan det kosta en rejäl summa. Om det blir fel på bilen och den inte kan användas under en tid måste du ändå betala full månadsavgift. Om det blir fel på bilen kan det vara oklart om du ska rikta sina anspråk mot leasingföretaget eller billeverantören. Om du inte betalar månadskostnaden i tid kan vissa leasingföretag ta tillbaka bilen och bryta avtalet redan efter två veckor. Det kan innebära att du tvingas betala stora summor, utöver att de tar tillbaka bilen. Till pressmeddelandet >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.