Polisens varning: Se upp för taxibedragare

21 september, 2016 i Bedrägeri, Handel

Polisens nationella bedrägericentrum har nyligen gått ut med en varning gällande en typ av bedrägerier som sker i taxibilar, skriver Metro. Det handlar ofta om berusade taxikunder, i de flesta fall yngre män, som inte haft koll på vad som hänt med deras kontokort vid betalningen i taxin och sedan dagen efter upptäckt att stora belopp saknas från deras konto. Chauffören har bytt ut kundens kort mot ett eget. För att slippa bli spårad har dock pengar aldrig dragits för själva taxiresan. Det kort som kunden blir av med används sedan nästa gång en kund med samma bank luras på samma sätt. – Det här är en typ av brott som vi sett under sju–åtta år och som går i vågor. Just nu har vi sett en våg i Stockholm där någon eller några chaufförer är väldigt aktiva men det finns säkert även på andra orter, säger Jan Olsson på NBC. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.