Villaägarna rasar mot höjd energiskatt

21 september, 2016 i Ekonomi, Miljö

Energiskatten kommer att höjas med 5 öre per kilowattimme. Enligt organisationen Villaägarnas riksförbund kommer höjningen av energiskatten innebära att uppvärmningskostnaderna stiger med omkring 1 000 kronor per för en vanlig villa, skriver Expressen. Samtidigt konstaterar Villaägarna att pengarna som staten får in på höjd energiskatt från privatpersoner kommer att gå till att finansiera sänkningen av beskattningen av de stora kraftbolagen. – Villaägarna är mycket kritiska till förslaget eftersom det drabbar boende och barnfamiljer, utan att ha någon positiv inverkan på klimatet. Koldioxidutsläppen påverkas överhuvud taget inte, säger Jakob Eliasson, samhällspolitisk chef på Villaägarna. Till artikeln >>

1 svar på Villaägarna rasar mot höjd energiskatt

  1. De som är så priviligierade att de har ekonomisk möjlighet att köpa sig en villa SKALL ta alla ev. kostnader som villaköpet medför i beräkningen: energikostnad, skatter, reparationer, underhåll, trädgårdsskötsel m.m.! och att kostnaderna succesivt kommer att stiga!
    De skall sen inte komma och gnälla över stigande priser/kostnader eftersom det är de själva som avgör om de har råd med villan inkl. alla kringkostnader!!
    Det finns många ”fattigpensionärer” och andra fattiga i Sverige som inte ens har råd till ordentlig mat!
    Inse att Ni villaägare är priviligierade!!!