EU kovänder om roaming – surf på resan utan extra avgifter

22 september, 2016 i Tele- och internet

EU-kommissionen lade på onsdagen fram ett nytt förslag om roaming inom EU – denna gång utan någon begränsning för avgiftsfri roaming, skriver IDG. Men, mobiloperatörer ska kunna förhindra missbruk genom att söka efter misstänkta beteenden. Den 9 september drog kommissionen tillbaka ett första förslag där avgiftsfri roaming skulle begränsas till 90 dagar. Avgiftsfri roaming är tänkt för tillfällig vistelse i andra EU-länder och inte för permanent boende. Komissionären Andrus Ansip underströk att roaming för folk som jobbpendlar till ett annat EU-land inte ska räknas som missbruk. Men när mobiloperatören misstänker missbruk ska den kunna fråga abonnenten om användning som inte verkar vara affärsresor eller semesterresor. Om abonnenten inte kan ge en godtagbar förklaring kan operatören påföra en extra avgift. Abonnenten ska kunna överklaga operatörens beslut. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.