Fakturan från veterinären blev en chock

22 september, 2016 i Handel

Hästens operation på djursjukhuset Evidensia i Strömsholm blev starten på en skenande faktura. Maria tvingades belåna huset för att klara av kostnaden, skriver helahälsingland.se. Maria och personalen överens om ett pris på 25 000 kronor för operationen. De missade däremot att prata om de extra kostnaderna. – Jag får ingen information om att röntgen skulle ligga utanför operationskostnaden och att det skulle bli en massa andra extra kostnader, säger Maria. Hästen insjuknar igen och en ny operation måste göras. Maria förstår då att slutsumman borde landa på runt 95 000 kronor. Men slutfakturan landar på 151 779 kronor. Maria ber en annan hästklinik att skapa en spegelfaktura, som blir 68 449 kronor billigare. Evidensia Strömsholms sjukhuschef Marie Westberg menar däremot att den här jämförelsen inte går att göra. Mycket på grund av att material och kvalitet skiljer sig åt mellan olika kliniker. Komplikationer under en operation kan tillstöta och när veterinären öppnar upp kan saker se annorlunda ut än på röntgenbilderna. Kostnaden kan då komma att ändras, någonting som Maria är mycket väl medveten om. – Det kan hända saker, ske förändringar och så vidare. Men då ska de alltid ta kontakt med djurägaren och inte fortsätta med någonting som överskrider priset med 50 till 70 procent. Men den här kommunikationen upplevde vi inte, säger hon. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.