Konsumentverkets varningslista tas bort – åtminstone tillfälligt

22 september, 2016 i Bedrägeri, Varningar

Efter ett interimistiskt beslut i förvaltningsrätten har Konsumentverket beslutat att tills vidare ta bort varningslistan från myndighetens webbplats. Syftet med varningslistan är att informera konsumenter om vilka bolag som ställer till problem för konsumenterna. Sedan ett bolag på listan överklagat publiceringen har Konsumentverket överlämnat frågan om publiceringen till förvaltningsrätten, som i ett interimistiskt beslut gör en annan tolkning – att det inte bara rör sig om information, utan att det i stället är fråga om ett myndighetsbeslut som måste kunna överklagas. Konsumentverket ska nu inkomma med ett yttrande i målet. Efter det fattar rätten sitt slutgiltiga beslut. Till artikeln >>
Den aktuella varningslistan från 15 september var:
- Adressenheten Sverige/Adressbolaget/Adresstjänst
- Autopriser/Carprice
- Candyonclick/Dentaldelivered/Coffecable/Shaverpack/Dermamonthly
- Cleandevice365
- Diet and Detox/Diet & Detox
- Europaspelet, Garantispelet, Supervinsten och Superspelet
- Jobform
- Lundstedt Fond & Finans
- LV Hälsokost AB/Lev väl/Maximera TM Scandinavia AB/European Development
- Skincenter
- Svenska elbolaget
- Svenska telebolaget
- Vitality Club

Kommentarsfunktionen är avstängd.