På fyra dagar kapades han på en halv miljon kronor

26 september, 2016 i Bedrägeri

Amir fick sin identitet kapad. ”På fyra dagar blev jag skyldig en halv miljon kronor”, säger Amir. Kaparna hann köpa både en bil, en grävskopa och en hoppborg innan polisen reagerade, skriver HD. Det hela började förra torsdagen när han blev uppringd av ett företag som säljer byggmaterial. De ville veta om han verkligen ville ha två exemplar av de torktumlare och tvättmaskiner han beställt. Han polisanmälde, fick ett diarienummer och besked att en handläggare skulle höra av sig längre fram. När Amir ville komplettera polisanmälan med nya uppgifter som kommit fram gick det inte. – Polisen sa att de inte kunde lägga till de nya uppgifterna till min anmälan eftersom någon handläggare hade uppe min anmälan på sin skärm. De bad mig återkomma på fredagen. Sedan kom nästa överraskning; någon hade köpt och hämtat ut en grävskopa med släp i Amirs namn. Han spärrade sitt personnummer, men fick brev om ett bilköp, och på lördagen stod en kvinna utanför dörren och frågade efter hoppborgen han hyrt. Nu har Amir en dryg halv miljon kronor i skulder. – Jag känner att jag har bra belägg för att det inte är jag som handlat. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.