Så stjäl bedragarna dina pengar

26 september, 2016 i Bedrägeri

Bedragarna använder ständigt nya tekniker för att lura till sig pengar. Över sju miljoner personer använder sig av e-legitimationen bank-ID – och bedragarna likaså, skriver Expressen. – Bank-ID:t i sig är säkert. Men bedragare kan komma över ett bank-ID eller skapa ett i annans namn. För att göra det krävs det lite mer av bedragaren, säger an Olsson, förundersökningsledare vid Nationellt bedrägericenter. I flera fall har bedragare använt sig av falska legitimationer och på så vis startat konto och bank-ID på ett bankkontor. – Det utgör en stor risk för bedragaren, eftersom man exponeras mot alla kameror och bankpersonalen är tränade i att granska ID-handlingar. Problemet är att dagens förfalskade ID-handlingar ofta är fruktansvärt bra gjorda, så det här händer med jämna mellanrum, säger Jan Olsson. En annan mer använd metod är att luras i sociala medier. – Det vi har ett stort problem med just nu, är att man kapar Facebooks-konto och att man där lyckas lura vänner till att låna ut sin bankdosa, säger Jan Olsson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.